Πόπη Τσαπανίδου: Περιμένουμε να δούμε την απόφαση (για Κασιδιάρη) – Θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Πόπη Τσαπανίδου, σε μία εκ βαθέων και αποκαλυπτική συνέντευξη για την πολιτική και τη δημοσιογραφία αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Το σχόλιο της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για το μπλόκο της κυβέρνησης στο κόμμα Κασιδιάρη, η τοποθέτηση υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας και οι διαφορές μεταξύ πολιτικής δημοσιογραφίας.

″Θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση. Τελικά αυτοί που παρουσιάζονται ως νεοναζιστές ή φασίστες, τελικά μέρος του συστήματος είναι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουν χώρο”, είναι η λακωνική – επιφυλακτική απάντηση που δίνει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, στο ερώτημα της HuffPost σχετικά με το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη που επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, αρκείται σε αυτό το γενικό σχόλιο και αποφεύγει να μπει στην ουσία της αντιπαράθεσης που οξύνθηκε – και σε αυτό το θέμα – με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

″Είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας”

Η Πόπη Τσαπανίδου δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και δεν θέτει ως στόχο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης: ″Το αφήγημα των επόμενων εκλογών είναι κάτι που φέρνουν ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ως δεδομένο. Οτι θα πάμε σε επόμενες εκλογές. Όμως ο κόσμος δεν έχει εκφραστεί ακόμα. Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα σχηματίσει κυβέρνηση(…) Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι οι ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Και θα δώσει ισχυρή εντολή στον Τσίπρα για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και στη συνέχεια τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, θα καθίσουν σε ένα τραπέζι και θα τα βρουν”, λέει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, απαντώντας καθαρά σε σχετική ερώτηση, αναφέρει ότι ”ο Βαρουφάκης είναι στο προοδευτικό τόξο” και αφήνει να εννοηθεί ότι το κόμμα του έχει ρόλο και θέση σε μία τέτοια, προοδευτική κυβέρνηση.

″Δεν αποκαλώ τον εαυτό μου πολιτικό”

″Τα πάντα άλλαξαν με την πρόταση να μπω στον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω με άλλο μάτι τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς. Βέβαια δεν αποκαλώ τον εαυτό μου ”πολιτικό”. Θα ήθελα να μείνω έξω από νόρμες και συνήθειες των πολιτικών”, αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας για το πως βλέπει η ίδια τον εαυτό της εντός της πολιτικής σκηνής.

″Βλέπω τους δημοσιογράφους πιο κριτικά. Έχοντας φύγει από το μικρόκοσμο της δημοσιογραφίας για να μπω στον μικρόκοσμο της πολιτικής, εκτιμώ τους δημοσιογράφους που επιμένουν σε μία αντικειμενική ερώτηση. Γιατί θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, να πάρουν απάντηση για τους πολίτες”, προσθέτει, ενώ δεν αποκλείει μία επιστροφή στην ενεργό δημοσιογραφία με κάποιο τρόπο στο μέλλον.

Ευρύς ο διάλογος εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Εντός ψηφοδελτίων ο Πολάκης, κατόπιν ”εξαιρετικά απολογητικής επιστολής”

Στην ερώτηση, εάν υπάρχουν πράγματα που η ίδια θα ήθελε να αλλάξουν, ή με τα οποία διαφωνεί, απαντά τονίζοντας ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξάγεται γενικά ευρύς και πλούσιος διάλογος:

″Συζητάμε πολύ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διάλογος μέσα στο Γραφείο Τύπου, μέσα στα όργανα…όμως αυτό που έχει σημασία είναι μία ουσιαστική διαφορά που υπάρχει σε αυτό το κόμμα…Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικές απόψεις, συγκρούονται. Το καλό όταν υπάρχει ένας πολιτικός Πολιτισμός, είναι ότι συνθέτεις μέσα από τη διαφορά. Συμβαίνει πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ και μου αρέσει αυτό”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον η απάντησή της σχετικά με τον Παύλο Πολάκη και την ”επιστροφή” του, μετά από την κρίση που προκάλεσε με τοποθετήσεις του. Η Πόπη Τσαπανίδου λέει ότι ο πρώην υπουργός δεν τέθηκε ποτέ εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αν και υπήρξαν εισηγήσεις για διαγραφή του:

″Μεσολάβησε μία επιστολή που ήταν εξαιρετικά απολογητική (από τον ίδιο προς τον Αλέξη Τσίπρα), οπότε υπήρξε ομόφωνη απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία, να είναι στα ψηφοδέλτια.”

No more articles
Copyright © Εμυ Λιβανείου 2017 DESIGN & SUPPORT GreatWay