Η Αμυμώνη γεννήθηκε το 1993 ως το μόνο εκπαιδευτικό πλαίσιο που μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες των παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερες από 480 οικογένειες και παιδιά παρέχοντας εκπαίδευση και θεραπείες και στηρίζοντας τις οικογένειες τους.

Το σωματείο Ερμής ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητας των παιδιών με αναπηρία και την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία. Αυτοί οι δύο υπέροχοι σύλλογοι με την τόσο σημαντική δράση έχουν κοινή έδρα, το Ελληνικό. Τα παιδιά τους μεγάλωσαν στις εγκαταστάσεις που στεγάζονταν στα κτήρια της πρώην Αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό. Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν δυσκολίες και αβεβαιότητες κάθε φορά που τους ανακοίνωναν – υπουργεία και αρμόδιοι φορείς – ότι πρέπει να φύγουν από εκεί. Τώρα όμως το μέλλον αλλάζει.

Οι άνθρωποι της Lamda Development που έχουν αναλάβει την πραγματοποίηση του εμβληματικού έργου του Ελληνικού τους αγκάλιασαν και μαζί οραματίστηκαν την επόμενη μέρα των παιδιών και των εργαζομένων στα σωματεία αυτά. Το πρώτο κτίριο λοιπόν που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό θα είναι το νέο τους σπίτι! Ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα, ένα διαμάντι που θα στεγάσει την ελπίδα αυτών των ανθρώπων για το μέλλον. Ας ακούσουμε όμως τους αρμόδιους Προέδρους, την κυρία Μπέλλου, Πρόεδρο της Αμυμώνης και τον κύριο Πανανό, Πρόεδρο του Ερμή, να μας μιλούν για αυτό.

No more articles
Copyright © Εμυ Λιβανείου 2017 DESIGN & SUPPORT GreatWay